Tonya, Turkey
Karşular
N/A
Good place to visit and enjoy the nature in quiet.
like
Wonderful
Karadenizin en güzel yaylalarından biri.yaylaya çıkan iki yol var.biri Trabzon tarafından gelirken Tonyaya girmeden sol taraftan yukari dogru gidiyor,petrol istasyonu gecince,sakın bu yoldan gitmeyin yol çok kötü.Diğer yol Tonyanın içinden gidiyor,girişte sola dogru şelalenin olduğu tarafta.bu yol gayet güzel beton yol.yaylaya çıkarken yol üzerinde ufak bir mesire alanı var,yapay gölün yanında orada da çay içmenizi tavsiye ederim.dönüşte ise Tonyaya inince mutlaka Şelaleyi görün derim.600 metre kadar yurume yolu var.ozrllikle ilkbahar mevsiminde cok coskun bir selale
Nisan ayında karların erimesi ile mavi yıldız çiçeği kaplanan yayla ziyaretçi akınına uğruyor. Gezi hafta içi daha rahat olur. Yaylayaya kadar yol güzel. Tavsiyem yüksek araçla gitmek. Yaylada alış veriş imkanı yok denecek kadar az, malzemenizi yanınızda getirmekte fayda var. Temel ihtiyaç için imkanlar kısıtlı. Yaylada gezdikten sonra Tonya istikametine giderken yol üzeri suni göletli bir tesis var. Burada soluklandıktan sonra Düzköy istikametine devam edip yayla turu yapabilirsiniz. Çal köyü tavsiyemdir.
Yayla olarak anılması enteresan. Tek güzelliği mavi yıldı çiçekleri. Eğer nisan ayında değilseniz gitmenize gerek yok. .
Arap istilasından kısmen korunabilmiş nadir yaylalarımızdan. Bahar aylarında sis daha az, renk daha çok olmakta (mavi çiçekler Nisan sonu gibi görülmeye değer) Ancak çoğu yeri parsellenmiş durumda sadece orman içlerinde rahatça piknik yapabilirsiniz. Ayrıca çiçek ve orman dışında kuş bakışı bir manzarası bulunmuyor.
Trabzon'da gizli kalmış bir cennet .
Nisan 28 karlar yeni erimiş. Güneşli bir gündu ki, olumsuz birşey olmamasından gayet iyi idi. Tavsiye ederim
Deli
The best companies in the category 'Deli'